Bitcoin Prijs Ogen Volgende Grote Beweging Na Skyrocketing Retail Belangstelling

De gegevens van Glassnode laten nieuwe en intrigerende statistieken zien, waaruit blijkt dat het aantal adressen met ten minste 0,1 BTC de afgelopen twee jaar is gestegen tot 3 miljoen. Omgerekend in USD betekent dit dat de HODLers bijna duizend dollar bezitten.

De cijfers tonen duidelijk de verhoogde belangstelling voor kleine portiehouders, die waarschijnlijk bereid zijn om een investeringsproef te doen met een doel van speculatie of om een eenvoudige reden om de investering in de populairste cryptocurrency tot op heden te beproeven.

Educatieve mogelijkheden over Bitcoin en het hele blokketen-ecosysteem worden steeds populairder en het aantal early adopters neemt exponentieel toe. Een aantal topuniversiteiten schrijft zich al in op de cursussen over digitale financiën, terwijl sommige van de prominente platforms van plan zijn om de voordelen van digitale valuta en de bijbehorende technologie aan het publiek te communiceren.

Hoewel Bitcoin Future zich heeft bewezen als nauw verbonden met de benchmark S&P 500-index, waardoor het een slecht instrument voor diversificatie bleek te zijn, schrikt het de investeerders die bereid zijn hun investeringsaandelen aan te houden niet af totdat het nog meer rendement oplevert. Deze Bullish fundamentals hebben Bitcoin in een beslissend patroon gebracht terwijl het zich opmaakt voor een nieuwe gigantische stap.

Aan de negatieve kant echter, kan de piek in de belangstelling voor cryptografie en decentralisatie veel onbedoelde spelers in het veld brengen, die het witwassen van geld bevorderen en daardoor vragen oproepen van de kant van de juridische autoriteiten.

Naarmate Bitcoin (en andere cryptocurrency’s) populairder worden, beginnen steeds meer bedrijven bedrijfsmodellen op te bouwen rond digitale betalingen en de bijbehorende diensten. Sommige bedrijven hebben al debetkaarten gelanceerd die hen in staat stellen om cashback in cryptocurrencies te ontvangen bij bepaalde aankopen, wat het dus perfect geschikt maakt voor kleine transacties.

Een stijging van het aantal kleinschalige rekeningen betekent ook dat het risico dat de BTC-prijs wordt gemanipuleerd, afneemt. Vroeger werden een aantal grote spelers uit de sector die collectief werden aangeduid onder de naam ‚walvissen‘ ervan verdacht het prijsgedrag opzettelijk te beïnvloeden.

Voor sommigen werd dit beschouwd als de belangrijkste reden voor de $20K Bitcoin-prijspiek eind 2017; naarmate het aantal gebruikerscases stijgt, treedt echter de diversificatie op – dit maakt het minder waarschijnlijk dat één grote speler de schuld van de prijswijziging op zich zal nemen.